Stand van zaken

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het project. We vullen deze pagina steeds aan met nieuwe informatie en relevante documenten met betrekking tot Zonnepark N18 Noord. Als u hiervoor suggesties hebt, dan horen wij dat graag via info@zonneparkn18noord.nl.

We hebben ook een pagina gemaakt waar we veelgestelde vragen beantwoorden. Dat zijn vragen over zonne-energie in het algemeen, over het initiatief Zonnepark N18 Noord en over de initiatiefnemer(s). De pagina met veelgestelde vragen vindt u hier.

 

Laatste update: 4 oktober

Vergunning verleend

Op 28 september 2021 heeft de gemeente Haaksbergen de definitieve omgevingsvergunning voor Zonnepark N18 Noord afgegeven. Energiecoöperatie Haaksbergen en Pure Energie kunnen daarmee dit jaar de SDE++ subsidie (Stimulering Duurzame Energieopwekking) aanvragen. Zodra de subsidie is toegekend, kan gestart worden met de verdere voorbereiding van de bouw. 

Vooroverlegplan ingediend

Mede dankzij de bijdrage van de werkgroep hebben Energiecoöperatie Haaksbergen en Pure Energie op 16 april 2021 het vooroverlegplan Zonnepark N18 Noord ingediend bij de gemeente Haaksbergen. Het plan is samen met de omgeving tot stand gekomen. Binnen het plan is er veel aandacht en ruimte voor natuur en landschap. Het vooroverlegplan is beoordeeld door een toetsingscomité en is bovenaan geëindigd in de selectie voor het vervolgtraject tot vergunningaanvraag.